China Pu-Erh Yunnan

€5,49
Niet op voorraad
10-14 werkdagen
Artikelcode 22842
Informatie

China Pu-Erh Yunnan

Pu-Erh is een theesoort waarvan de bladeren na afloop van het fermentatieproces opnieuw worden bevochtigd, zodat een verdere fermentatiefase kan plaatsvinden. Ze worden post-gefermenteerde theeën genoemd. Na productie worden deze theesoorten gedurende één tot meerdere jaren in koele kelders bewaard of in de grond begraven. China Pu-Erh Yunnan is wereldwijd de meest populaire Pu-Erh thee. De donker tot lichtbruine bladeren ontwikkelen een sterke, kruidig-aardse smaak en, afhankelijk van de trektijd, een aards-houtachtig aroma. De drank heeft een prachtige dieprode kleur.

In de provincie Yunnan, gelegen in het zuidwesten van China, wordt al zo'n 1700 jaar thee verbouwd en geproduceerd als groene thee. Zwarte thee wordt pas sinds 1939 in deze regio geproduceerd. Door de geografische ligging en klimatologische omstandigheden is het gebied vergelijkbaar met Assam.

PuErh, Pu- Erh, Pu Erh of Pu-Er? Er zijn vele benamingen voor Pu-Erh thee wat verwarrend kan zijn, het goede nieuws is dat alle schrijfwijzen goed zijn!

Ingrediënten: Zwarte thee

Zetadvies: 1 kop, 1 doseerlepel, watertemperatuur 95C, 3-5 minuten laten trekken

 

Niet gevonden wat je zocht?
Laat ons helpen!
Reviews

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »