U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Rooibossoep met paprika crème fraîche
- Geplaatst op
- 0

Een heerlijke soep met rooibosthee, paprika en crème fraîche. Om warm, lauw of koud te eten!
Ingrediënten (4 personen)
1 grote rode paprika
1 ui
1 teentje knoflook
1 rode peper
800 gram gepelde tomaten
450 ml rooibosthee (uit 2 theezakjes of 2 eetlepels rooibos)
2 eetlepels extra virgin olijfolie
1 eetlepel rode wijnazijn
1 theelepel kerriepoeder
Een snuf zeezout
versgemalen zwarte peper (naar smaak)
50 ml crème fraiche
staafmixer of keukenmachine
Bereiding:
Kook 500 ml water en laat dan de rooibosthee 10 minuten in het water trekken.
Ondertussen kan de paprika gewassen en gesneden worden gevolgd door de ui, knoflook en rode peper.
Verhit de olijfolie in een pan en fruit kort de ui, knoflook en paprika.
Voeg daarna de kerriepoeder en de rode peper toe.
Bak het geheel kort mee.
Voeg de gepelde tomaten, rooibosthee en azijn toe.
Pureer het met een staafmixer tot het een egaal geheel is.
De soep kan eventueel op smaak gebracht worden met zout en peper.
Serveer (lauw)warm of koud met een beetje crème fraîche.
Reacties
Wees de eerste om te reageren...