Gezond de dag beginnen met biologische thee

Gezond de dag beginnen met biologische thee

Je hebt heel wat soorten thee waar je uit kunt kiezen, van aardbeien thee tot de bekende Earl Gray. Nu is dit natuurlijk allemaal leuk en aardig, echter zijn er een hoop theesoorten die je in de winkel ziet liggen vrij chemisch. Een van de dingen die je kunt doen om voortaan wel de dag te beginnen op een gezonde manier is door de dag te beginnen met een kopje biologische thee. Wat zijn de voordelen van deze thee, smaakt het wel lekker en waar moet je op letten? Op al deze vragen krijg je vandaag nog antwoord!

 

Wat is biologische thee nu precies?

Waarschijnlijk heb je het al wel geraden, biologische thee is thee die op een volkomen natuurlijke manier wordt gemaakt. Je vind hier geen enkele rare toevoegingen of gekke chemische stofjes waarvan je de naam niet weet. Het enige wat ze gebruiken voor de verbouwing van deze thee is mest en andere soorten natuurlijke producten. Dit is natuurlijk dé manier waarop ze vroeger ook de thee maakten, het is dan ook een theesoort waar alle boeren achter staan. Zij willen zich inzetten voor de traditionele theesoorten, niet voor de theesoorten die vol met toevoegingen zitten.

 

Normale thee vs. biologische thee

Als eerste is het een feit dat biologische thee lekkerder is dan de normale thee die je in de winkel koopt. Zo heeft biologische thee een veel natuurlijkere smaak, het is niet alsof er een smaakbal in je mond ontploft. Zo krijg je ook geen bittere nasmaak, het is eerder een zacht drankje met een vleugje kruiden. Plus de kleur ziet er een stuk natuurlijker uit dan de normale thee, kijk bijvoorbeeld maar eens bij de vruchtenthee. Er is geen theesoort die van nature rood is, dit zijn dus allemaal kleurstoffen.

 

De geur van biologische thee is ook anders dan de niet-biologische theesoorten. Thee is van nature een product wat eigenlijk vrijwel geen geur heeft. Het moet niet zo zijn dat heel het huis naar thee ruikt wanneer je een kopje hebt gezet. Bij biologische thee weet je zeker dat de geur die je ruikt ook daadwerkelijk de geur is zoals thee hoort te zijn. De geur is alleen voor jou bestemd wanneer je in de ochtend of avond jouw kopje drinkt, anderen zouden het niet moeten kunnen ruiken.

 

Waar op letten bij het drinken van biologische thee

Wees niet bang om je biologische thee voor een lange periode te laten trekken, dit is juist de bedoeling bij deze theesoorten. Hij zal niet snel sterk worden en je hoeft ook niet bang te zijn dat het een overheersende smaak zal geven. In Japan en China drinken ze de biologische thee al jaren, zij kennen al onze ‘neppe’ theesoorten niet. Je moet genieten van thee, schenk je zelf dus een heerlijk kopje bio thee in en geniet iedere ochtend weer van de meest lekkere smaken en geuren van de natuur.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »