De kruiden in de kruidentheeën van www.vanbruggenthee.nl

  • Geplaatst op
  • 0
De kruiden in de kruidentheeën van www.vanbruggenthee.nl

Kruiden hebben genezende eigenschappen. Logisch dus dat ze al honderden jaren worden gebruikt tegen ziektes, kwaaltjes en klachten. Verwerkt in medicijnen, gerechten en drankjes.

Ook in thee. Kruidenthee dus.

www.vanbruggenthee.nl heeft een mooi assortiment aan kruidentheesoorten, die allemaal bij kunnen dragen aan verlichting en het voorkomen van verminderde weerstand, irritaties, allergieën, ziektes en ongemakken.

Heilzame kruiden in kruidenthee

 

Kruidenthee kan gezond en heilzaam zijn. Wist jij deze dingen al over kruidenthee? Verwonder je over de geneeskrachtige werking en bestel kruidenthee in onze webshop.

 

Kamillebloesemthee kalmeert de spieren en helpt ontspannen en ontstressen. Omdat het een kalmerende werking heeft op de spieren, zul je makkelijker in slaap komen en zullen pijnlijke samentrekkingen van de spieren, zoals menstruatiepijn en darmspasmen, verminderen.

 

Het gebruik van kamille gaat ook ongemakken zoals maag en darmproblemen tegen. Door het drinken van 3 kopjes kamillethee gedurende de dag verminderd winderigheid, brandend maagzuur, maagpijn, constipatie en diarree.

 

Kamillebloesemthee heeft ook een antibacteriële werking, met 3 kopjes kamillebloesemthee per dag ga je de strijd aan met bacterien in het maag- en darmstelsel, verkoudheid, keelontstekingen en zelfs hooikoorts! Omdat kamillethee antibacterieel is, word het ook wel eens gebruikt als mondspoeling, om wondjes te ontsmetten.

 

Voor mensen met diabetes; goed nieuws. Kamillebloesemthee helpt de glucosewaarden in het bloed te verlagen.

Gebruik je bloedverdunners? Let op! In kamille zit een werkzame stof met de naam Coumarine, deze stof staat bekend om zijn bloedverdunnende eigenschappen, en wordt ook in veel bloedverdunners gebruikt. Een te grote hoeveelheid kamille zou dus een te grote dosis Coumarine in het bloed kunnen veroorzaken.

 

Maximaal aanbevolen dagelijkse hoeveelheid: 2-3 kopjes. Koop kamillethee bij ons!

 

 

Lavendel

 

Lavendelthee helpt net zoals kamille om te ontspannen. Het verlaagd de stresshormonen in ons lichaam en heeft een gunstig effect op de bloeddruk. Dit zorgt er dus voor dat je makkelijker en beter slaapt.

 

Last van een verstopte neus? Lavendelthee werkt slijmoplossend. Daar wordt slapen dus nog makkelijker van.

 

Ook lavendelthee helpt tegen maag en darmklachten zoals misselijkheid, maagkrampen, opgeblazen gevoel en winderigheid. Door de kalmerende werking van lavendel, wordt het ook gebruikt om het spijsverteringsstelsel te kalmeren. Hierdoor worden er dan meer spijsverteringsenzymen en gal aangemaakt.

 

En het helpt de concentratie glucose in het bloed stabiel te houden. Waardoor deze thee erg geschikt is voor diabetici.

 

Maar: Lavendel kan de werking van slaapmedicatie en slaapmiddelen versterken. Wij raden het aan om deze niet samen te gebruiken.

 

Lavendelthee wordt afgeraden bij jongens voor en tijdens de pubertijd, omdat het de hormoonhuishouding kan verstoren.

 

Maximaal aanbevolen dagelijkse hoeveelheid: 2-3 kopjes. Lees hier alles over lavendel thee

 

 

Zoethout

 

Zoethout is erg effectief tegen mond- en maagzweren en helpt ook tegen maagzuur oprispingen.

 

Omdat het een kalmerende werking heeft op de maag, wordt het gebruik ervan vaak aanbevolen na een voedselvergiftiging.

 

Naast de kalmerende werking op de maag, heeft zoethout ook effect op de darmen. Heb je het prikkelbare darmsyndroom of de ziekte van Crohn? Dan heb je zeker baat bij zoethoutthee.

 

Dat zoethout meerdere gezonde eigenschappen heeft is al eeuwen bekend. Dat is ook de reden dat we er tegenwoordig zoveel gebruik van maken! Denk aan drop en keelpastilles. Zoethout is erg goed voor een pijnlijke keel en problemen met de luchtwegen. Ook werkt het ook tegen astma!

 

Hoewel een dropje op zijn tijd erg lekker is, is het beter om zoethout in pure vorm of in theevorm te consumeren! Zo krijg je alle werkzame stoffen binnen zonder dat er suiker aan toegevoegd is.

 

Maar: Een te grote hoeveelheid zoethoutthee kan de darmen overmatig stimuleren, wat kan leiden tot diarree. (Dit is ook van toepassing op dropsoorten die een groter percentage zoethout bevatten).

 

Maximaal aanbevolen dagelijkse hoeveelheid: 2 tot 3 kopjes

 

 

 

 

Rozenbottel

 

Rozenbottel is een bron van vitamines. De afgelopen jaren is de rozenbottel naam gemaakt als Superfood. Niet voor niks natuurlijk, het zit bomvol vitamines en andere stoffen die ons lichaam nodig heeft! Scheurbuik heeft dus geen kans meer.

 

Rozenbottelschilthee werkt oppeppend, en gaat vermoeidheid tegen. De rozenbottelschil thee van ons is er dus eentje om te onthouden wanneer de voorjaars-vermoeidheid zijn gezicht laat zien!

 

Nog steeds wordt de rozenbottel gebruikt als preventief middel tegen vitaminetekort. In medicatie en dus ook in thee. Omdat het veel stoffen bevat, wordt er aangeraden om rozenbottel in bijvoorbeeld theevorm te gebruiken als kuur na een operatie, zware ziekte, artrose en artritis.

 

Het bestrijd Anemie of bloedarmoede en gaat ook nog eens tandvleesproblemen te lijf.

 

Ben je zwanger? Dan is rozenbottelschilthee de thee voor jou! Het ondersteund tijdens de zwangerschap en tijdens de periode dat je borstvoeding geeft.

 

Rozenbottel heeft tevens een ontstekings-werend effect.

 

Het versterkt de weerstand en vecht tegen infecties (ook waar koorts bij gepaard is) , veel voorkomende ziektes zoals verkoudheid en helpt bij luchtwegaandoeningen

 

Maximaal aanbevolen dagelijkse hoeveelheid: tot 5 kopjes

 

 

Gember

 

Veel mensen zijn wel bekend met gember. Lekker pittig en heerlijk in Aziatische gerechten.Naast dat gember door veel mensen lekker wordt gevonden, heeft het ook gezonde werkzaamheden.Het werkt kalmerend voor maag en darmen en is erg effectief tegen misselijkheid en reisziekte.

 

Gember is erg goed in het voorkomen en verminderen van diverse klachten zoals brandend maagzuur, maagzweren, een nare hoest, hoofdpijn, kiespijn, hoog cholesterol gehalte, menstruatiepijn, griep, verkoudheid, winderigheid en boeren.

 

En ook voor de heftigere klachten zoals artritis, migraine en misselijkheid na chemotherapie en na een operatie.

 

Gemberthee stimuleert de spijsvertering en geeft een verzadigend gevoel. Erg handig als je minder wilt eten!

 

Maximaal aanbevolen dagelijkse hoeveelheid: tot 5 kopjes

 

 

 

 

Brandnetel

 

De werkingen van brandnetel zijn bijna eindeloos. Zo kun je met brandnetel een heleboel klachten tegenwerken, zoals Anemie of bloedarmoede, mineraaltekorten, ouderdomszwakte, lever en gal aandoeningen, plasproblemen en beenkrampen.

 

Het werkt tegen jicht, artrose en reumatoïde artritis en is zélfs inzetbaar tegen chronische constipatie én hooikoorts!

 

Door het hoge ijzergehalte is brandnetel ook aan te raden aan zwangere vrouwen!

 

Door de combinatie van Boron, Zwavel, Zink, Silicium, en Calcium is het ook goed voor je botten en werkt het erg goed tegen broze nagels, kraakbeenslijtage en osteoporose.

 

En je haar gaat er ook nog eens van glanzen! Genoeg reden om eens een kopje brandnetelthee te nuttigen!

 

Maximaal aanbevolen dagelijkse hoeveelheid: 2-3 kopjes

 

 

 

Hoewel kruiden mogelijk geneeskrachtige werking hebben, kan het de hedendaagse medicatie absoluut niet vervangen en is puur homeopatisch. heeft u vragen over het gebruik van homeopathische producten en het gebruik ervan in combinatie met medicijnen? Maak dan een afspraak met een specialist.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »