Formosa Dong-Ding Oolong - van Bruggen Thee
Geen producten gevonden...
Van Bruggen Thee

Formosa Dong-Ding Oolong - Zwarte thee


Verleidelijke zwarte thee uit Taiwan. Fruitig zoet en met lichte noten van karamel. Prachtige thee van lichtgroen opgerold theeblad. Bestel 'Formosa Dong-Ding Oolong' van Van Bruggen Thee hier online

€12,95
Merk: Van Bruggen Thee
Artikelnummer: 00615
Levertijd: 1-3 werkdagen

Typische Oolong uit Taiwan

Bijzondere zwarte thee uit Taiwan. Deze 'Formosa Dong-Ding Oolong' is bijna volledig ongefermenteerd. De groene theebladeren zijn strak opgerold tot mooie balletjes. Door de jade-gele infusie krijgt de thee een fruitige zoete twist. Daarnaast proeft u tonen van karamel. Verder heeft de tijd een volle, gladde smaak.

 

Zelfs als je van deze Oolong een sterke thee maakt, smaakt hij nog zacht. Deze thee smaakt net wat zoeter door zijn stevige body. Het past uitstekend bij schaal- en schelpdieren, kreeft en andere rijkelijke zeevruchten. Een goede Oolong past eigenlijk bij ieder gerecht. In China is het dan ook niet voor niets de meest geserveerde thee tijdens de maaltijd.

 

De thee dankt zijn naam aan 'Dong-Ding Mountain', een berg in Taiwan waar deze Oolong vandaan komt. Oolong-theesoorten zoals deze staan bekend als de beste ter wereld vanwege de unieke condities van het Taiwanese landschap, zoals een mist die bijna onafgebroken over de heuvels hangt.

 

Ingrediënten: Formosa Oolong thee

 

Zetadvies: 1 kop, 1 doseerlepel (2 gram), water temp. 95°C, 2-4 min. laten trekken.

Geen reviews gevonden...
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »