Sallandse thee

€7,99
Op voorraad
Voor counting... uur besteld, morgen in huis
Informatie

Sallandse thee

Een theeplantage in het Sallandse Heeten? De winterharde theeplanten van Marien Zeilstra leveren een prachtige oogst. ‘’De keten van plant tot theeglas kan bijna niet korter’’

Marien Zeilstra uit Heeten bewijst dat ook in Salland heel goed thee verbouwd kan worden. Dat is puur, uniek en vooral ook erg duurzaam.

De theeplanten van Marien zijn opgegroeid in een microklimaat, dat wil zeggen in omstandigheden op een kleine schaal die anders zijn dan je op basis van het klimaat zou verwachten. De Sallandse theeplantage is een theeveld op een open plek in een bos, welke ontstaan is door stormschade op te ruimen. Marien: ‘’De boscultuur is voor de theeplant een rijke en unieke grondsoort en ook het ontbreken van wind, het vasthouden van de temperatuur en de hoeveelheid licht is van invloed op de smaak van de thee. De theeplanten die hier groeien hebben een heerlijke kenmerkende smaak.’’ De thee wordt ambachtelijk geplukt, gedroogd en verwerkt door Marien zelf. Op dit moment wordt er alleen groene thee geproduceerd.

Met veel trots verkopen wij als Sallands theebedrijf nu ook deze echte Sallandse thee!

 

Ingrediënten: groene thee

Zetadvies: 1 kop, 1 doseerlepel, water temperatuur 70-75 graden, 2-4 minuten laten trekken

Niet gevonden wat je zocht?
Laat ons helpen!
Reviews

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »