U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Pu Ehr organic geperste thee
Artikelcode | 21110 |
Sheng Pu erh thee cake
Pu’Er, pu erh of Pu'Erh thee komt uit de Chinese provincie Yunnan. Het is een zogenaamde post-gefermenteerde thee. Dat wil zeggen dat de thee eigenlijk nog narijpt terwijl je hem bewaard - net als een fles rode wijn. Er zit geen houdbaarheidsdatum op deze thee, deze wordt eigenlijk steeds beter als je hem bewaard!
Thee cakes
prachtige geperste thee uit Yunnan, met een rijke geschiedenis
Pu Erh gaat ver terug in de geschiedenis. De zogenaamde "cake" is niets anders dan thee die samengeperst werd in vormen van ronde ‘koeken’. Dat gebeurde in het oude China om diverse redenen. De cake was handig om te vervoeren - in die tijd nog te paard - voor de ruilhandel, en later zelfs als betaalmiddel of als een voornaam geschenk.
Al vanaf de Song Dynasty is de stad Pu’Er een van de allerbelangrijkste centra van kwaliteitsthee ter wereld en sinds 2003 heeft Pu Erh ook een beschermde handelsnaam.
Dit betekent dat thee alleen de naam Pu Erh mag hebben als het ook daadwerkelijk uit Pu'Er komt. Thee uit Pu’Er is veelal van bijzonder hoogwaardige kwaliteit.
Groene en zwarte Pu Erh
De smaak van Pu erh is aards en een beetje zoet. De bladeren worden na de oogst gerold en gevormd en vervolgens te drogen gelegd in droogkamers met temperatuur- en vochtigheidscontrole. Aan het eind van dit proces worden de blaadjes "mao cha" genoemd, letterlijk ‘ruwe thee’.
Mao cha kan op twee manieren behandeld worden, shou of sheng.
-
Sheng Pu’Er is in het westen bekend als groene Pu’Er, de blaadjes worden geperst tot een cake en vervolgens verpakt en opgeslagen om op natuurlijke wijze te rijpen en te fermenteren.
-
Shou Pu’Er is bij ons bekend als zwarte of rijpe Pu’er. Deze bladeren worden bevochtigd en vervolgens afgedekt om een maandenlang gistingsproces te ondergaan. In dat proces worden allerlei microben en enzymen gestimuleerd, die de spijsvertering ondersteunen. Na dat proces, worden de theeblaadjes geperst in cakes.
Pu Erh thee gebruiken
In China is het zetten van tea cakes een heus ritueel, maar op deze eenvoudige wijze zet je thuis een perfecte pu erh cake thee in 2 fases: eerst even spoelen, daarna zetten.
Breek stukjes van de cake af :
-
voor een pot van een liter ongeveer 12-15 gram,
-
voor een kop circa 3 gram
Overgiet met water van 80°C, en giet na 10-15 seconden meteen af
Overgiet opnieuw met water van 80°C en laat 2 à 3 min laten trekken
Ingrediënten
Yunnan Pu’Eh gefermenteerde groene thee van biologisch gecertificeerde landbouw
Allergenen
Dit product bevat geen allergenen.
Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.
Laat ons helpen!