Thermometer voor de perfecte thee

|
€8,95
Op voorraad
Voor counting... uur besteld, morgen in huis
Informatie

Zet de perfecte thee!

Iedere theesoort heeft zijn specifieke eigenschappen waar rekening mee gehouden dient te worden. Vooral de temperatuur van he theewater is hierbij erg belangrijk. Bij een juiste temperatuur komen de smaken en gezonde eigenschappen van thee het beste tot hun recht.

Zo hoort groene thee te trekken op een temperatuur van ongeveer 70 graden celsius. De groene theeblaadjes verbranden namelijk bij een te hoge temperatuur met een bittere smaak als gevolg. Bij de juiste temperatuur smaakt groene thee zacht en subtiel en niet bitter. Ook witte theeblaadjes zijn erg kwetsbaar en dienen niet te trekken in te warm water. Voor witte thee raden we een temperatuur aan van ongeveer 85 graden celsius.

Losse zwarte thee hoort u wel met heter water te zetten. Deze thee kan u eigenlijk meteen na het koken laten trekken op een temperatuur van ongeveer 95 graden. Ook bij kruidenthee, vruchtenthee en rooibosthee raden wij u aan om kokend water te gebruiken waardoor de smaken en aroma's beter naar boven komen. Om alles te verduidelijken hieronder een overzicht in tabel:

Groene thee 70-85 graden
Witte thee 80-85 graden
Rooibosthee 95 graden
Zwarte thee 95 graden
Kruidenthee 95 graden
Vruchtenthee   95 graden

Het  mag dus duidelijk zijn dat de temperatuur van uw theewater van essentieel belang is voor een perfect kopje thee. Daarom is deze thermometer zeker geen overbodige luxe. Koop deze thermometer hier gemakkelijk online.
Niet gevonden wat je zocht?
Laat ons helpen!
Reviews

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »