De Wildebras (Djimmah Ethiopië) - 1.000 gram - van Bruggen Thee
Pure Africa Coffee

De Wildebras (Djimmah Ethiopië ) - 1.000 gram


Ben je een avonturier op koffiegebied? Dan is de Djimmah een koffie die je gedronken mòet hebben. De bonen groeien namelijk in het wild. Dit kun je echt merken aan de smaak van de koffie. Hij is fruitig, maar niet altijd precies gelijk van smaak. Zijn fru

€19,95
Merk: Pure Africa Coffee
Levertijd: 1-3 werkdagen

Wilde koffiebonen

Djimmah koffiebonen groeien in het zuiden-oosten van Ethiopië in de provincies Kaffa en Illubabor. De struiken groeien op een hoogte van tussen de 1500 en 1800 meter in een beboste omgeving. Doordat de struiken in het wild groeien in een dichtbeboste omgeving kenmerken de Ethiopiërs deze koffie als onbeschaafd en ongezuiverd, een echte spannende, wilde boon! De boon heeft een cafeïnegehalte van 1,2 procent en wordt handmatig geplukt tussen november en april. De Djimmah koffie wordt ongewassen te drogen gelegd voor 3 á 4 weken. Zodra het vochtgehalte zo’n 11,5 procent is, is de koffie klaar om gebrand te worden.

Buna = koffie

Koffiebonen behoren tot de belangrijkste exportproducten van Ethiopië. Het drinken van ‘Buna’, de naam van koffie in het Amhaars, staat bol van tradities. Zo wordt de koffie bereid door de vrouw des huizes in een prachtig wit gewaad en wordt de vloer van een Toekel (afrikaans huis) opgevuld met verse groene papyrusbladeren of grassprieten. Wit staat in Ethiopië symbool voor vrede en groen voor vruchtbaarheid en voorspoed. De uitnodiging voor de Ethiopische Buna ceremonie staat voor vriendschap en respect.

Djimmah regio

Voor de koffie export van Ethiopië is Djimmah bijzonder belangrijk. 50% van de uitvoer is de Djimmah koffie. Mede omdat Djimmah zeer geschikt als espresso koffie is de populariteit ontzettend groot.

Geen reviews gevonden...

Gerelateerde producten

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »