No-Bake Champagne Cheesecake

No-Bake Champagne Cheesecake

De ingrediënten zijn voor 1 grote taart of ongeveer 15 muffinvormpjes.

Benodigheden:
- 100 gram gesmolten roomboter
- 300 gram\ verkruimelde koekjes
(digestive/bastogne)
- 600 gram roomkaas
- 150 gram suiker
- 200 gram gesmolten witte chocolade
- 250 ml slagroom ongeklopt
- 10 blaadjes gelatine geweekt in koud
water en later uitgeknepen (of 2 zakjes agar- agarpoeder)
- 8 eetlepels Santheé likorette Champagne (circa 110 ml)
 
Optioneel:
- Garnering: chocoboontjes, slagroom en
vers fruit
 
Bereidingswijze:
- Bekleed twee taartvormen met bakpapier
of vet deze in.

- Roer de verkruimelde koekjes door de roomboter en stort het mengsel in de vormen en druk aan met de
  bolle kantvan een lepel.

- Klop de roomkaas los en meng met de suiker. Spatel de gesmolten witte chocolade erdoor.
 
- Doe de slagroom in een pannetje en verwarm deze (laat het niet koken).
 
- Roer daarna de uitgeknepen gelatine of agar-agar door de slagroom tot het poeder is opgelost.

- Schenk het slagroommengsel door het chocolademengsel en schenk ook de champagne-likorette erbij.
 
- Spatel rustig om tot het een mooi glad geheel en schep deze op de koekjes bodem.
 
- Zet de cheesecake minstens 8 uur in de koelkast om op te stijven.
 
- Garneer naar wens!
 
- Enjoy!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »