Varkenshaas met chutney van appel en Zwarte Chai thee - van Bruggen Thee

Koken met thee: Varkenshaas

Koken met thee: Varkenshaas

Varkenshaas, een klassiek en bekend gerecht die iedere liefhebber van vlees eens op zijn of haar bordje heeft gehad. Meestal geserveerd met een champignonsaus maar wij doen het ditmaal anders, namelijk met een chutney van appel en Zwarte Chai thee. Lees hier het hele recept.

Geschikt voor 4 personen
 

Ingrediënten

  • 4 kleine varkenshaasjes
  • Zout
  • Peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel Zwarte Chai thee
  • 1 eetlepel bruine suiker

Chutney

  • 200 ml Troebel appelsap
  • 3 appels
  • 1 ui, gesnipperd
  • Klontje boter
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 2 eetlepels Black Chai thee

Werkwijze

Wrijf in een vijzel de Zwarte Chai thee met zout en peper fijn. Maak een marinade van de olijfolie, Chai Black thee en bruine suiker. Smeer de varkenshaasjes ermee in en laat minimaal 30 minuten marineren. Breng de appelsap aan de kook, haal van het vuur en voeg de Chai Black thee toe. Laat 2 minuten trekken. Zeef de appelsap. Smelt een klontje boter in een pan, fruit de gesnipperde ui glazig. Schil de appels en snijd in blokjes. Voeg de appel toe aan de ui. Bak voor 2 minuten zachtjes mee. Voeg de appelsap en de rozijnen toe en kook voor 20 – 25 minuten, tot de appel zacht is.
 

Verwarm olijfolie in een koekenpan, bak de varkenshaasjes snel rondom bruin en voeg een kopje heet water toe. Sudder het vlees met de deksel op de pan in 20 minuten gaar. Snijd het varkenshaas in mooie plakken en serveer met de Appel-Chai Chutney, gebakken aardappels of rijst en roergebakken witlof geglaceerd met honing. Serveer met Assam thee in een mooi rode wijn glas.

Bron: tealifestyle.nl 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »