Koken met thee: Theesoep met fruit en munt - van Bruggen Thee

Koken met thee: Theesoep met fruit en munt

Koken met thee: Theesoep met fruit en munt

Ditmaal maken we een soep van groene thee. Een dessertsoep wel te verstaan, met fruit en munt. Heerlijk fris en uitermate geschikt voor het mooie weer (dat nu echt maar eens moeten komen). De soep is vrij makkelijk en snel te maken. Dit recept is goed voor vier personen.

Ingrediënten

  • 2 scheppen Japan Sencha (groene thee)
  • 100 g droge abrikozen
  • 100 g droge appeltjes
  • 100 g droge pruimen
  • 1 kaneelstokje
  • 1 vanillestokje, opengesneden
  • 100 g gebroken rijst (dessertrijst)
  • 250 ml vers sinaasappelsap
  • 250 ml perziksap
  • 1 sinaasappel in partjes
  • 4 el Griekse yoghurt
  • verse munt, gesneden
  • 1 el suiker en 1 tl kaneel, gemengd



Bereiding

Schenk 750 ml water in een grote pan en voeg het fruit, kaneelstokje, vanillestokje en de rijst toe. Laat het fruit 30 min weken. Breng het dan tegen de kook aan en laat het 15 min zachtjes koken. Hang de thee (middels filterzakjes of een theebal/ei) erin, neem de pan van het vuur en laat 5 min trekken.

Neem de groene thee eruit en laat het mengsel tot lauw afkoelen. Haal de stokjes eruit en voeg sinaasappelsap en perziksap toe. Schep de soep in kommen en serveer met yoghurt, munt en de kaneelsuiker om erover te strooien.

Fotografie: Willem Groeneveld. Styling: Marian Flint. Receptuur: Jankees Roggeveen (Bron: elleeten.nl)

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »