Koken met thee: Tagliatelle - van Bruggen Thee

Koken met thee: Tagliatelle

  • Geplaatst op
  • Door Guus Kroes
  • Geplaatst in Koken met thee
  • 0
Koken met thee: Tagliatelle

Lees hoe Earl Grey thee extra smaak brengt aan je zelfgemaakte pasta. Check hier het menu voor een heerlijke tagliatelle.

Meng 2 eetlepels Earl Grey thee met bloem en wat zout. Leg dit mengsel op het aanrecht en maak met een vork een groot gat in het midden. Kluts 5 eieren, schenk deze in het midden van het gat en meng het tot er een kleverige, stugge massa ontstaat. Wanneer het zo stug is dat je er met een vork niet meer doorheen kunt, doe je wat bloem op je handen en kneed je het mengsel 15 minuten tot het elastisch is. Maak een bal van het deeg en leg het in plasticfolie 2 uur in de koelkast. 
 
Gebruik een pastamachine om het deeg in de lange dunne plakjes te snijden zoals de tagliatelle zich kenmerkt. Bestrooi het nogmaals met bloem zodat deze niet aan elkaar blijft kleven en kook de pasta 2 minuten.
 
Eet smakelijk!

Bron: Koken met thee - Frank van der Zande 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »