Koken met thee: Rosbief met pepermuntthee - van Bruggen Thee

Koken met thee: Rosbief met pepermuntthee

Koken met thee: Rosbief met pepermuntthee

Een heerlijk vleesgerecht. Wanneer je kiest voor een gebraad rosbief is een verse muntsaus met pepermuntthee een rijke aanvulling. Lees hieronder hoe je dit gerecht klaarmaakt.

Ingrediënten:

Voor 6-8 personen:

  • 1-2 theelepels pepermuntthee
  • Muntblaadjes
  • 1,5 kg rosbief
  • 2 el uitgesmolten boter
  • 200 gram zure room
  • 300 gram natuuryoghurt
  • 2 el fruitazijn
  • Zout
 

Bereiding:

Ter voorbereiding de vetrand van de rosbief snijden en het vlees ongeveer een uur laten staan op kamertemperatuur. Ondertussen peper malen en het vlees ermee bedekken. De rosbief kort aan alle zijden in de (uitgesmolten) boter aanbraden en vervolgens in een voorverwarmde oven plaatsen (120°C, 90 minuten).

Nu de romige pepermuntsaus bereiden: de kleine muntblaadjes samen met de zure room mixen en goed mengen met de losse pepermuntthee, de natuuryoghurt, de azijn en het zout. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »