Koken met thee: Mango crème brûlée met rooibos - van Bruggen Thee

Koken met thee: Mango crème brûlée met rooibos

  • Geplaatst op
  • Door Guus Kroes
  • Geplaatst in Koken met thee
  • 0
Koken met thee: Mango crème brûlée met rooibos

Er zitten ook heerlijke desserts in ons receptenarchief. We dacht u van deze mango crème brûlée met rooibosthee? Hieronder leest u het gehele recept.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 rijpe mango’s (of uit de vriezer)
  • 80 gr (fijne)suiker
  • 350 ml slagroom
  • 1 theelepel Rooibos Naturel
  • 4 kardemompeulen, licht gekneusd
  • 5 eierdooiers
  • 50 gr rietsuiker

 

Maak de mango’s schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes. Breng aan de kook met 30 gram suiker en 2 eetlepels water. Laat zacht worden en pureer de massa. Weeg 200 gram van de puree af. Verwarm de room met de kardemompeulen en de Rooibos Naturel onder af en toe roeren op laag vuur tot deze kookt. Zeef de room en meng met de mango mangopuree door elkaar. Klop de eierdooiers los met de resterende suiker en roer er langzaam de nog warme mangoroom doorheen.Verwarm de oven voor op 125° C. Vet soufflé vormpjes licht in met boter of olie en schenk het mangomengsel erin. Zet de ovenschaaltjes naast elkaar in de grote ovenschaal. Giet er zoveel heet water bij tot de vormpjes voor 2/3 onder staan en plaats de ovenschaal in de oven. Laat de mangocrème in ongeveer 45 minuten in de oven stollen. Laat de mangocrème afkoelen en zet daarna bij voorkeur een nacht in de koelkast. Bestrooi de koude crème met een dun laagje rietsuiker en karamelliseer deze met de crème brûlee brander. Serveer met een kopje thee zoals Rooibos Naturel, Rooibos Cranberry of Amandel Macaron.

 

 

Bron: tealifestyle.nl

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »