Koken met thee: Biefstuk met speciale bearnaisesaus - van Bruggen Thee

Koken met thee: Biefstuk met speciale bearnaisesaus

  • Geplaatst op
  • Door Guus Kroes
  • Geplaatst in Koken met thee
  • 0
Koken met thee: Biefstuk met speciale bearnaisesaus

De lekkerste gerechten met thee. Ditmaal bereiden we een bieftsuk met een speciale marinade van Ceylon thee. We serveren het vlees met een bearnaisesaus met, onder andere, onze Marokkaanse Munt.

Leg de biefstuk een nacht afgedekt in de Ceylon thee. Door deze marinade van Ceylon thee wordt het vlees heerlijk mals. 
 
Voor de bearnaise gebruik je onze Marokkaanse Munt. Deze thee hak je fijn en voeg je toe aan een bouillon. Voor deze bouillon breng je azijn, de fijne muntthee, een sjalotje, 5 peperkorrels en 1 laurierblad aan de kook. Laat geheel op een laag vuur doorkoken totdat de helft overblijft. Klop vervolgens 3 eidooiers au bain-marie samen met de bouillon totdat het begint te binden tot een saus. Zet een pan met 300 ml arachideolie op het vuur en wanneer deze goed warm is voeg je deze geleidelijk toe aan de saus. Als je nog theeblaadjes over hebt kan je deze fijn hakken en aan de saus toevoegen.
 
Bak de biefstuk naar wens en breng het geheel op smaak met peper en zout.
 
Eet smakelijk!


Bron: Koken met thee - Frank van der Zande 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »