Ethical Coffee Company - van Bruggen Thee

Ethical Coffee Company

Goeie espresso in een mileuvriendelijk jasje
Ethical Coffee Company is een Zwitsers bedrijf dat in 2008 werd opgericht door Jean-Paul Gaillard, ex-CEO van Nespresso en nu de voorzitter van Ethical Coffee Company. Jean Paul was ontevreden over de visie van Nespresso op afvalverwerking van gebruikte espressocapsules (die gemaakt zijn van plastic en aluminium) en zag een gat in de markt om hier iets aan te doen. De koffie van Ethical Coffee Company wordt naar meer dan 40 landen gedistribueerd.
Ethical Coffee Company heeft als strategische doelstelling om één van de beste espresso’s in capsule/cup vorm aan te bieden aan consumenten, met een milieuvriendelijke en ethische aanpak. “Ons doel is om bij te dragen aan de onderliggende beweging van duurzame ontwikkeling, en om (na)volgers in alle sectoren van de industrie aan te moedigen.
Met de introductie van een nieuwe generatie van innovatieve en volledig biologisch afbreekbare espressocapsules heeft Ethical Coffee Company een wereldprimeur behaald. Tot op heden is er geen ander alternatief voor 100% biologisch afbreekbare koffiecapsules.
Ethical Coffee Company onderscheid zich dankzij haar milieubeleid: een combinatie van respect voor de natuur met echte en duurzame ontwikkeling. “Het zou zo veel makkelijker zijn om onze concurrenten te imiteren en vervuilende materialen, zoals kunststof of aluminium te gebruiken. Wij gaven de voorkeur aan om een ethische keuze te maken door het selecteren van een natuurlijk, biologisch afbreekbaar materiaal. De kwestie van koffiecapsules is een kleine druppel in de oceaan van het afvalbeheer. Maar we hopen dat onze milieuvriendelijke keuzes ten aanzien van de industrie nagebootst zal worden in alle industrieën die afval en vervuiling genereren.”
De milieuvriendelijke capsules die compatibel zijn met Nespresso koffiemachines brengen ‘Italian-style’ espresso naar de 21e eeuw. De espressocapsules van Ethical Coffee Company zijn een duurzaam en economisch alternatief voor de huidige koffie consument. Kiest u voor Ethical Coffee Company dan kiest u voor een modern product en draagt u bij om onze wereld te beschermen voor toekomstige generaties. Dat doet u elke dag, met elk kopje espresso.